Over Arnout Coel

Arnout (°1985) woont samen met zijn vrouw Lien en zoontjes Arthur en Brent in Lubbeek, Vlaams-Brabant. 

 Politiek

Al van jongsaf was hij gepassioneerd door de politiek. In 2002 werd hij als scholier lid van de N-VA en engageerde hij zich de volgende jaren achter de schermen binnen N-VA en Jong N-VA. Zo was hij onder andere voorzitter van Jong N-VA Leuven, provinciaal jongerenvoorzitter, nationaal penningmeester van Jong N-VA en binnen N-VA afdelingsvoorzitter, arrondissementeel (onder)voorzitter, lid van de partijraad en partijbestuurslid. 

Na zijn studies politieke wetenschappen aan de KULeuven ging hij in 2009 aan de slag als parlementair medewerker van Paul De Ridder. Na een passage in de energiesector van 2012 tot 2014 vroeg Theo Francken hem in oktober 2014 om op zijn kabinet te komen werken. Daar werkte Arnout 4 jaar als kabinetssecretaris en raadgever begroting. 

Na de val van de regering Michel I verhuisde Arnout naar het Vlaamse niveau en werkte hij tot september 2019 op de communicatiedienst van minister Ben Weyts. 

Verkiezingen

Sinds de verkiezingen van 2003 speelde Arnout bij elke verkiezing zijn rol achter de schermen. Hetzij als partij militant, campagne coördinator of ondersteunende kandidaat op de lijsten. 

In 2010 nam hij voor het eerst zelf deel aan de verkiezingen als kandidaat opvolger voor de Leuvense federale Kamerlijst van lijsttrekker Theo Francken. Ook in 2014 steunde Arnout de Vlaams-Brabantse Kamerlijst. In 2012 en 2018 steunde hij de lokale N-VA lijsten in respectievelijk Rotselaar en Lubbeek. 

Voor de verkiezingen van 2019 kreeg Arnout de vraag om de eerste opvolgers plaats voor de Vlaamse lijst van kopman Ben Weyts in te vullen. Na een succesvolle Vlaams-Brabantse campagne behaalde de N-VA 6 zetels in het Vlaams Parlement. Lijsttrekker Ben Weyts werd opnieuw minister in de Vlaamse Regering en op 4 oktober 2019 legde Arnout de eed af als Vlaams Parlementslid. 

Een leven naast de politiek 

Naast de politiek heeft Arnout nog enkele andere hobby's. Zo spendeert hij dagelijks heel wat tijd aan zijn kudde dwerggeitjes. En kan hij ook zowel actief als passief genieten van sport. De laatste jaren ligt de focus hier helaas eerder op de passieve hobbybeleving. 

Medewerkers

Sander Jeurissen

Parlementair medewerker