Wanneer ziekenhuizen een steunaanvraag indienen bij het VIPA (de Vlaamse instantie die instaat voor o.a. onze ziekenhuisinfrastructuur) om financiering te bekomen voor hun infrastructuur- en/of renovatiewerken, wordt dat bouwdossier getoetst aan de zorgnoden in de omgeving door middel van het regionaal en individueel zorgstrategisch plan. Het komende jaar zal voor 50 miljoen euro aan investeringen in ziekenhuisinfrastructuur worden toegewezen op basis van deze procedure.

Een aantal precaire dossiers, voor in totaal 40 miljoen euro, kreeg nu al goedkeuring van de Vlaamse Regering. Het revalidatiecentrum van Pellenberg is een van de 3 goedgekeurde  infrastructuurprojecten van UZ Leuven. De renovatie van het beddenhuis met 96 bedden en 30 plaatsen dagziekenhuis kan nu versneld opgestart worden. Als alles volgens plan verloopt zal de gerenoveerde revalidatiecampus in Pellenberg vanaf 2027 in gebruik worden genomen.  

Arnout Coel: “Met deze versnelde investering in het revalidatiecentrum van het UZ Leuven in Pellenberg kan de uitstekend zorgverlening waarvoor ze gekend zijn ook in de nabije toekomst gewaarborgd blijven. Daarnaast blijf ik ijveren voor forse investeringen in het regionaal ziekenhuis Heilig Hart Tienen via de reguliere procedure waar in de loop van dit jaar over beslist wordt. ”