Voor de start van de werken

Uit het antwoord van minister Lydia Peeters op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Arnout Coel blijkt dat het voorontwerp voor de herinrichting van de parking afgerond is. Op basis daarvan wordt nu de rioleringsstudie opgestart. Pas na het afronden van die studie kan de omgevingsvergunning voor de uitbreiding aangevraagd worden.

In de loop van 2023 zal het bestek voor de aanbesteding gepubliceerd worden, waarna een aannemer voor de werken aangeduid wordt. Als alles volgens plan verloopt zullen de werken eind 2023/begin 2024 aanvatten. Die zullen naar schatting 80 werkdagen in beslag nemen. Naast de uitbreiding van de parkeermogelijkheden wordt er ook voorzien in vernieuwde sanitaire, horeca- en recreatiefaciliteiten voor de vrachtwagenchauffeurs.

Parking volledig afgesloten

Om de werken op een vrij beperkte tijdspanne af te werken, wordt de parking tijdens de werkzaamheden volledig afgesloten. Als alternatief zal AWV tijdens de werken de vrachtwagenbestuurders naar de snelwegparking in Heverlee sturen. Zo hoopt het de hinder tot een minimum te beperken.

Arnout Coel: AWV investeert 4 miljoen euro in kwaliteitsvolle parkinginfrastructuur voor vrachtwagens langs de E40 in Boutersem. Een goede zaak voor de truckers die op die manier in alle comfort hun rij- en rusttijden kunnen respecteren.”

In de pers

Het Nieuwsblad: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230203_95240107

Het Laatste Nieuws: https://www.hln.be/boutersem/herinrichting-snelwegparking-e40-uitbreidi…

Hageland Actueel: https://www.hagelandactueel.be/tienen-actueel/nieuws/boutersem/uitbreid…