Niet alleen boeren

Vader Thierry en zoon Niels breidde enkele jaren geleden het landbouwbedrijf uit met de bouw van een nieuwe moderne koeienstal. Een investering die moet toelaten dat Niels fulltime in het bedrijf kan stappen. Om dit te bekostigen is Niels ook nog vrachtwagenchauffeur voor mineralen en slachthuizen. Als je het ons vraagt, een knap staaltje discipline.

Van boer tot grootgrondbezitters

Buiten het landbouwen van vleesvee bezit de familie veel grond. Een deel van die grond verhuren ze voor de teelt van aardappelen en witloof. De rest telen ze zelf of laten ze hun koeien op grazen. Momenteel zijn ze bezig met de uitbreiding van hun huiskavel, gronden die door de boer bewerkt worden en aangrenzend aan de gronden waar de boerderij zich bevindt.

Wist je dat…

  • Als je het landbouwbedrijf in familiale kring doorgeeft/overkoopt dit best op jongere leeftijd gebeurt zodat de jongere boer de kans krijgt om rendabel te zijn en leningen afbetaald te krijgen.
  • Er systemen bestaan waarbij je kan weten wanneer een koe drachtig is om over te gaan op inseminatie? Via een app kan Niels dit opvolgen en ervoor zorgen dat de koeien op tijd klaar zijn om te bevallen.
  • Alle kalfjes met een keizersnede geboren worden op boerderij Taverniers? Er zijn vaak te veel complicaties waardoor dit een zekere oplossing is. Alleen al door de stevige bouw van de kalfjes, komen ze vaak vast te zitten met hun pootjes.