Belgisch op Europees niveau

Het bedrijf is familiaal van oorsprong en nog steeds in familiale handen maar ondertussen een Europese speler in het leveren van vlees met rechtstreeks en onrechtstreeks meer dan 500 werknemers.

De kalfjes zitten overal

Ze mesten ongeveer 60.000 kalfjes per jaar af, deels in eigen stallen maar grotendeels bij boeren waar ze de kalfjes plaatsen en het voeder leveren. Daarnaast hebben ze ook een grote afmeststal van Witblauw runderen die in hun bedrijf van oorsprong het einde van hun cyclus hebben bereikt.

We bring it all together

De groep maakt haar eigen melkpoeder om de kalveren te voederen, produceert veevoeders en doet ook veel onderzoek naar het ideale rantsoen. Het drijfmest van de eigen stallen verwerken ze in een zuiveringsinstallatie tot loosbaar water.

We zullen nog eens moeten terugkeren

Het slachthuis kon ik door corona niet bezoeken maar een bezoek aan vleesveebedrijf 'de Paters' in Ravels, de kalverhouderij van de familie Verheyden in Merksplas en de melkpoederproductiesite Brepo in Olen leverde weer wat meer inzicht op in de keten die schuilt achter het voedsel op ons bord.

Wist je dat …

  • Sopraco relatiehandel voert met Colruyt. En dat het rund- en kalvfsvlees dat je daar koopt dus afkomstig is van de  Sopraco groep.
  • De dikbil en runderen zijn veruit de zuiverste rassen, er zit meer vlees aan in vergelijking met andere koeien.