Voorbereidende fase

Als antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Arnout Coel (N-VA) liet bevoegd minister Lydia Peeters weten dat alle onteigeningsaktes ondertussen ondertekend zijn en dat na definitieve uitbetaling van de betrokkenen in het voorjaar van 2023  de onteigeningsfase volledig afgerond zal zijn.

AWV is daarnaast volop bezig om de technische uitwerking van het project in een ontwerp te gieten dat in het najaar van 2023, wanneer ook de omgevingsvergunning goedgekeurd zal zijn, afgewerkt zal zijn. De aanbestedingsdocumenten zouden tegen het bouwverlof 2023 klaar moeten zijn. De effectieve aanbestedingsprocedure om een aannemer aan te duiden zal dan na het bouwverlof opgestart worden.

Als alles volgens plan verloopt zullen de werken in het voorjaar van 2024 van start gaan. Naar schatting zouden deze werkzaamheden ca. 6 maanden duren.

Partnerschap met Herents gemeentebestuur

Ook de Gemeente Herent is betrokken partij bij deze werken. In samenspraak met AWV wil ze bekijken wat de mogelijkheden zijn om een voldoende grote riolering aan te leggen met het oog op een gescheiden rioleringsstelsel in de toekomst.

AWV zal alle kosten voor dit project financieren, met uitsluiting van de capaciteitsvergroting van de riolering, de groenvoorzieningen, de voetpaden en het straatmeubilair. Die komen op conto van de Gemeente Herent.

Arnout Coel: “Met de afronding van de onteigeningen heeft AWV een grote stap voorwaarts gezet voor het verdere verloop van deze werken. De aanleg van de ovonde zal zorgen voor een vlottere verkeersdoorstroming en ook de veiligheid van  de zwakke weggebruiker ten goede komen. Het is ook een mooie opportuniteit voor de gemeente Herent om haar rioolstelsel tegelijkertijd klaar te maken voor de toekomst.”

Artikel Leuven Actueel: https://www.leuvenactueel.be/nieuws/herent/onteigeningsprocedure-bijna-…